Over ons

Wat is Soul food nou eigenlijk?

Soul food is een breed begrip. Letterlijk vertaald betekent het ‘voedsel voor de ziel’. Dus voedsel dat niet alleen de maag vult maar ook het hart. Het is een keuken waarin het resultaat groter is dan de som der delen. Soul food past uitstekend in deze tijd omdat er wordt gekookt met eerlijke ingrediënten. De Soul food keuken heeft Creoolse invloeden, maar ook kun je Cajun en Caribische gerechten traceren. New Orleans, Nashville en Memphis, steden in het diepe zuiden van de Verenigde Staten, hebben ons met name geinspireerd om onze kaart samen te stellen.

Geschiedenis van Soul Food

De term Soul food is net als Soul muziek ontstaan in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. De grondleggers zijn de mannen en vrouwen die tijdens de trans-Atlantische slavenhandel vanuit Afrika naar het zuiden van de Verenigde Staten zijn gehaald om daar te werken op de plantages. Deze onderdrukte, zwarte bevolking was voor haar voedsel afhankelijk van de resten van de rijke blanke bevolking en van wat het land te bieden had. Door zeer veel geduld, aandacht en creativiteit in de bereiding van het eten te stoppen werden maaltijden gemaakt waar men zowel lichamelijk als geestelijk kracht uit kon putten. Een mooie omschrijving van soul food is dan ook: “Soul food is wat je kookt als je meer liefde hebt dan geld”.

Ons concept

Alles wat in de Soul keuken gebruikt wordt staat in de maag en elke hap bevat dan ook voedingswaarde. Daarom serveren wij bij “De la Soul” alle gerechten in een bescheiden portie. Vergelijkbaar met een groot voorgerecht.  Je kiest bij ons niet zozeer voor een voor- en/of een hoofdgerecht maar juist voor de ingrediënten en smaken waar je op dat moment zin in hebt.

Het is ook mogelijk en zelfs aan te raden de gerechten met je tafelgenoten te delen. Zo kun je de verschillende smaken proberen en combineren!

Uiteraard kan je ook aan onze gezellige bar eten, waar je overigens ook welkom bent voor een drankje voordat je aan tafel gaat.

Naast de dinerkaart is er een uitgebreide borrelkaart met typische Soulfood fingersnacks. Heerlijk voor bij één van de vele bieren van de tap of met een lekker glas wijn of een frisje.